Always the sun

Újrakezdés Lisszabonban

Önkéntes a sörfőzdében

2017. május 06. 21:39 - alwaysthesun

Portugália alapvetően boros nemzet – rengeteg pincészettel és elképzelhetetlenül sokféle kiváló borral  – de persze a sört is sokan szeretik. Meglepő módon csak két sörgyár uralja a hazai piacot, a Sagres és a Super Bock, de itt is egyre divatosabbak a kézműves sörök. A lakásunkhoz közel található a Cerveteca Lisboa, ahol mindig 8-10 féle csapolt sörből lehet választani, és több tucat különböző üveges sört is árulnak.

1_p4140486.jpg

Nemrég bukkantunk rá egy pici sörfőzdére, ami kb. másfél hónapja üzemel. A facebook-on hirdettek meg egy workshop-ot, ahol bemutatták a műhelyüket, majd a palackozásban lehetett segédkezni. Ilyen csábításnak nyilván nem tudtam ellenállni, beálltam a csapatba, és csak pakoltam, kupakoltam megállíthatatlanul. Jó három órán keresztül dolgoztunk, mire kiürült a hordó. Persze a végén pihenésként azért megittunk egy-két üveggel. Jelenleg hatféle sört készítenek, ami egy ilyen kicsi főzde esetében azt hiszem, elég bőséges kínálatnak számít. A céget AMO Brewery-nek hívják, a cégvezető, sörfőző mesternő neve alapján: Amanda Margaret Orlowski. Margaret egy talpraesett kanadai nő, aki nem most kezdett bele a szakmába, már jó pár év tapasztalata van, csak nemrég átette a székhelyét Lisszabonba.

2_p4140501.jpg

3_p4140485.jpg

A sörfőzde minden pénteken este kinyitja a kapuit az érdeklődőknek, akik ilyenkor körbenézhetnek és persze meg is kóstolhatják a söröket. A hangulat családias, olyan mintha egy házibuliba csöppenne az ember. Az előtérben van egy viharvert pianínó, akinek van kedve és tehetsége, az játszhat rajta. Általában elég vegyes társaság szokott összegyűlni, de ez persze nem meglepő, hiszen Margaret legfontosabb segítsége egy olasz srác, ráadásul mindkettőjüknek német párja van. A helyet nem csak külföldiek, hanem a helyiek is lelkesen látogatják, egyre többen és többen.

4_p4140503.jpg

Következő lépésként a szomszéd üzlethelyiségből szeretnének egy sörözőt kialakítani, ahova le lehet majd ültetni a vendégeiket, akik egyelőre a bejárat elé kitett székeken iszogatnak. Bár azt hiszem, őket egyáltalán nem zavarja, hogy kint kell lenniük a szabad ég alatt, a nyárt idéző kora esti langyos időben.

Saúde!

(k)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alwaysthesun.blog.hu/api/trackback/id/tr6912486285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása