Always the sun

Újrakezdés Lisszabonban

Sir Richard, a híres angol „borász”

2016. október 27. 21:07 - alwaysthesun

Azt nem állíthatjuk, hogy Anglia a finom borok hazája. A legtöbb pubban, ha kér az ember egy pohár bort, legalább olyan értetlenkedve néznek rá, mintha egy pohár tejet kért volna. Ezért is lepett meg minket, hogy Algarve-ban egy híres angol bortermelő nyomára bukkantunk. Nem is akárkiére.

Albufeirában sétálva pillantottuk meg az egyik utcatáblát: Rua Sir Cliff Richard. Ezt itt:

utcatabla.jpg

Micsoda? Hogy lehet elnevezni egy élő személyről egy utcát? Ráadásul miért egy nyugdíjas angol popénekes kapott táblát Dél-Portugáliában? Amikor egy sarokkal lejjebb, egy bolt bejáratánál megpillantottuk életnagyságú papírmasé figuráját, már kezdtük megérteni a dolgot.

papirmase.jpg

Cliff Richard – elnézést, Sir Cliff Richard – a ’60-as évek elején aratta legnagyobb sikereit, amíg egy addig ismeretlen Beatles nevű zenekar le nem taszította a toplistákról. A ’70-es években azért akadt még egy-egy slágere, de később inkább a milliomosok gondtalan életét élte. Mint oly sok angol nyugdíjas, ő is inkább a napsütéses Portugáliát választotta a ködös és esős szigetország helyett. 2000-ben alapította meg az Albufeirától néhány km-re található Guia településen az Adega do Cantor (Az énekes borászata) nevű vállalkozását. A Vida Nova és Onda Nova (Új élet, Új hullám) nevű borai pedig meglehetősen sikeresek lettek, köszönhetően az ide látogató rengeteg britnek és Sir Richard hírnevének. Az utca elnevezést azért mondjuk szerintem ez sem indokolja, de reklámnak kitűnő. Nem beszélve arról, hogy idén áprilisban eladásra kínálta az egészet, pincékkel, vendégházzal, teniszpályával együtt. A Daily Mail cikkében bepillantást nyerhetünk a 7,5 millió fontot érő birtokra.

(k)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alwaysthesun.blog.hu/api/trackback/id/tr5011839011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása